Het recept

Koffie verbindt.

Ik vraag vaak voor gesprekken met collega's/medewerkers/vrienden: "even een bakkie?". Een groot aantal van jullie herkent dit, is het niet bij mij, dan wel bij jezelf: samen met je buddy een bakkie doen. Sterke verhalen vertellen of juist niets zeggen en genieten van de koffie.

Ik heb veel banen gehad sinds ik ben weggegaan bij defensie, veel mooie ervaringen en gesprekken opgedaan en steeds kwam weer die koffie terug: hoe leuk is het om al die verbindingen om te zetten in mijn eigen koffiesmaken.

Het idee is dat veteranen "met een afstand tot de arbeidsmarkt" in de nabije toekomst in dit kleine bedrijfje onderdak vinden en bij mij een zinvolle dagbesteding krijgen. Daarnaast vloeit een deel van de verkoopopbrengsten terug naar een veteranendoel van mijn bloedgroep en dat is de mariniersziekenboeg; een stichting die gewonde en zieke mariniers een hart onder de riem steekt met bloemen, een attentie en/of een persoonlijk bezoek als dat gewenst is. Zie www.mariniersziekenboeg.com

Je kunt bij mij 2 soorten koffie bestellen, MEUK en TROOST.

MEUK, de sterke koffie die staat voor de stoere harde kant van de militair en het uniformberoep.

Als tegenhanger hebben wij TROOST, de zachtere koffie die symbool staat voor de mens achter het uniform.

Beide kanten van de mens dienen in balans te zijn; beide koffiesmaken zijn daarom samen en los van elkaar in balans en koffiebuddies staat in het midden.

Let's do this...

Richard

CEO, directeur, founder, voorzitter van de raad van bestuur, grootaandeelhouder en managing partner van Koffiebuddies...

zo....en dan nu: KOFFIE!!!

Het team

R. P.

De baas, the Jack-of-all trades. De man die met passie die dit bedrijf op poten heeft gezet. Hij is en blijft een oud-militair en kan daarom niet herkenbaar in beeld; daarmee kan hij ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor de daden binnen deze toko!

R. P.

Ik ben "dochter" en jullie kennen mij van de facebookstatements op de site van R.P. Vandaar dat R.P mij (R.P.) heeft gevraagd om de social media te regelen. Ik ga kijken wat ik ervan kan maken. Heb je vragen, dan moet je de andere R.P. benaderen.

R. P. en R. P.

De Blauwen, de mensen op de achtergrond, de cijfertjesbazen, de mensen met de vingers, de tegenhangers van het spontane, de mensen die R.P en R.P. in het gareel houden. Een van de twee kennen jullie onder zijn pseudoniem "mini-me". Die ander is mede verantwoordelijk voor R.P en R.P.

K.S.

De man van de logo's op de site en de verpakkingen, de man van de leuke dingetjes op de site. De man die ideeën en verhalen omzet in beelden. Daarnaast een koffiekenner en mede verantwoordelijk voor de smaken. Een sparringspartner voor R.P., een jaargenoot en een koffiebuddy!

M.S. (familie van M.S, M.S en M.S)

De techneut, de man die praat in 0 en 1. De man die de website werkbaar heeft gemaakt en de formules en koppelingen regelt (snappen jullie het nog?). Zonder M.S. geen website.

Daarnaast heeft M.S. niet veel met koffie en is daarom een kritische aanwinst voor het team.

B.G.

De strategisch adviseur. De man met de grote visie en de nobele taak om het hele zooitje in het gareel te houden. Goede poging, niet gelukt. Heel waardevol om ideeën mee te sparren en een goede gesprekspartner: de bedrijfspsycholoog. Hij heeft nog meer banden met R.P., maar daar hebben we het niet over. Overigens een goede koffiezetter en hard-op-mijmeraar. Kun je er goed bij hebben.